Recente items View all
Reportage: Atelier de Beleving; Buiten smaakt alles nog lekkerder

Reportage: Atelier de Beleving; Buiten smaakt alles nog lekkerder

Al geruime tijd volg ik de berichtjes op Facebook van Atelier de Beleving, een bedrijf gespecialiseerd in “buitenkook catering”. In eerste instantie omdat ik zelf tijdens de vakanties er ook van hou om te experimenteren met koken op een houtvuur.

Read more
“Droog oefenen” bij nat vakantieweer

“Droog oefenen” bij nat vakantieweer

Het is vakantietijd en zo rond deze tijd ga ik meestal met de kinderen voor het eerst in het seizoen kamperen. Hoewel ze al vanaf maart roepen dat ze willen kamperen en ik nieuwe warmere slaapzakken heb gekocht is het er nog niet van gekomen deze vakantie.

Read more
“Je doet het goed of je doet het niet”; Interview met Jan Veenendaal van proTipi

“Je doet het goed of je doet het niet”; Interview met Jan Veenendaal van proTipi

Dinsdagochtend 25 april, kwart voor tien. Opgetogen parkeer ik de auto bij de Vinkenbos in Ede. Het is het eerste echte persoonlijke interview dat ik doe, dus ik ben best een beetje nerveus. Ik heb vorige week een afspraak met Jan gemaakt, omdat ik heel graag nader met hem kennis...

Read more
Lubberhuizen & Raaff; Moonshiners van de Betuwe

Lubberhuizen & Raaff; Moonshiners van de Betuwe

Lubberhuizen& Raaff vergist, als enige in Nederland, vooral vers geplukt volrijp fruit uit de Betuwe en verstookt (destilleert) dat zeer zorgvuldig en ambachtelijk tot eaux-de-vie die, na rijping in mandflessen of eiken vaten, gebotteld wordt. De kop “Moonshiners van de Betuwe” doet ze dan ook eigenlijk geen eer aan hoewel, als...

Read more

Klik hier voor meer verhalen